Τεχνικές

Τα άτομα που έχουν χαλαρό δέρμα και σακούλες θα υποβληθούν στην βλεφαροπλαστική του άνω και του κάτω βλεφάρου με αφαίρεση δέρματος αλλά και λίπους ή μερική επανατοποθέτηση του λίπους για πιο λείο αποτέλεσμα.

Τα άτομα που έχουν κληρονομικά σακούλες στα κάτω βλέφαρα αλλά δεν έχουν χαλαρό δέρμα θα υποβληθούν στην βλεφαροπλαστική των κάτω βλεφάρων δια του επιπεφυκότα από την μέσα πλευρά του κάτω βλεφάρου χωρίς εξωτερική τομή μια και δεν υπάρχει χαλαρό δέρμα για να αφαιρεθεί.

Βλεφαροπλαστική του άνω βλεφάρου


Χαλαρό δέρμα του άνω βλεφάρου

ο σχεδιασμός του δέρματος

Το τελικό αποτέλεσμα

 Γίνεται αρχικά ένας σχεδιασμός που περιλαμβάνει το χαλαρό δέρμα του άνω βλεφάρου. Στον σχεδιασμό αυτό γίνεται η τοπική αναισθησία με sedation.

Αφαιρείται το δέρμα που περισσεύει και επίσης μια λουρίδα από τον σφικτήρα του βλεφάρου. Εάν υπάρχει λίπος τότε αυτό αφαιρείται με επιμέλεια. Γίνεται αιμόσταση και κλείνεται το δέρμα.

Η τελική τομή βρίσκεται στην πτυχή του άνω βλεφάρου και δεν φαίνεται.

Βλεφαροπλαστική του κάτω βλεφάρου


Χαλαρό δέρμα του κάτω βλεφάρου

ο σχεδιασμός του κάτω βλεφάρου

Το τελικό αποτέλεσμα

αφαιρεθέν δέρμα και λίπος

 

Η βλεφαροπλαστική του κάτω βλεφάρου αρχίζει με τον σχεδιασμό που γίνεται 1mm κάτω από τις βλεφαρίδες.

Στον σχεδιασμό αυτό γίνεται πάλι τοπική αναισθησία με sedation. Από εκεί ανασηκώνεται το δέρμα μαζί με τον μυ και ανευρίσκονται οι σακούλες (το λίπος) εφ’ όσων υπάρχει και αναλόγως αφαιρείται η εν μέρει επανατοποθετείται.

Το δέρμα αλλά και μέρος του μυός που περισσεύει αφαιρούνται μετά από τους κατάλληλους χειρισμούς.

Βλεφαροπλαστική δια μέσω του επιπεφυκότα (transconjunctival)

Η προσπέλαση δια μέσω του επιπεφυκότα

Η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται σε νέα άτομα με κληρονομικές σακούλες στα κάτω βλέφαρα χωρίς χαλάρωση δέρματος. Η επέμβαση γίνεται με μια μικρή τομή στον επιπεφυκότα και από εκεί αφαιρείται το κογχικό λίπος που δημιουργεί το πρόβλημα.

Η τομή είτε κλείνεται ή αφήνεται όπως έχει. Πρόκειται για μια σύντομη διαδικασία που γίνεται και αυτή με τοπική αναισθησία και sedation.

 

βλεφαροπλαστική
Δείτε live επέμβαση σε βίντεο.