Συχνές ερωτήσεις

Η βλεφαροπλαστική ή πλαστική βλεφάρων είναι μια καθημερινή επέμβαση που γίνεται με τοπική αναισθησία. Κατά την διάρκεια της εμπειρίας μας έχουμε συλλέξει μερικές ερωτήσεις που κάνουν αρκετές και αρκετοί πριν την επέμβαση.

Ποια είναι τα οφέλη της βλεφαροπλαστικής;
 Η βλεφαροπλαστική βελτιώνει θεαματικά την εμφάνιση ενός ατόμου αφαιρώντας το χαλαρό δέρμα και τις σακούλες από τα βλέφαρα. Η εικόνα του προσώπου δείχνει κουρασμένη πριν ενώ μετά την επέμβαση φρέσκια.

Μπορεί η βλεφαροπλαστική να βελτιώσει το πόδι της χήνας;
 Όταν γίνεται μόνο βλεφαροπλαστική όχι. Το πόδι της χήνας βελτιώνεται με βοτοχ πού για μας είναι μέσα στο πρωτόκολλο θεραπείας που εφαρμόζουμε εάν το επιθυμεί βέβαια ο ενδιαφερόμενος-η.

Τι προκαλεί του μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια;
 Το δέρμα των βλεφάρων είναι λεπτό. Οφείλεται σε χρωστική και επιδεινώνεται από την κούραση, την κακή διατροφή, τον ερεθισμό και άλλους παράγοντες. Η βλεφαροπλαστική δεν ενδείκνυται για τους μαύρους κύκλους.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα της βλεφαροπλαστικής;
 Η βλεφαροπλαστική έχει μεγάλη διάρκεια αλλά δεν σταματά την εξέλιξη της γήρανσης, απλώς την καθυστερεί γυρνώντας το ρολόι του χρόνου πίσω δίνοντας λάμψη και φρεσκάδα στο πρόσωπο.

Είναι επώδυνη;
 Σαν επέμβαση δεν θεωρείται επώδυνη αλλά ένα αίσθημα τάσεως και πρήξιμο θα έχετε το πρώτο 48-ώρο.

 Θα έχω σημάδια;
 Οι τομές της βλεφαροπλαστικής επουλώνονται άριστα λόγω της καλής αιμάτωσης των ιστών, εξάλλου μπαίνουν σε κρυφά σημεία που είναι δύσκολο να τις διακρίνεις.

Τι είναι η Laser βλεφαροπλαστική;
 Απλώς είναι ένα ακόμη εργαλείο στο χέρι του πλαστικού χειρουργού με όχι σαφή πλεονεκτήματα

Πόσο διαρκεί η ανάρρωση;
 Οι περισσότεροι χειρουργημένοι θέλουν περίπου μια εβδομάδα έως 10 ημέρες για να επανέλθουν στην εργασία τους. Η ξεκούραση τις πρώτες δυο ημέρες κρίνεται απαραίτητη.

Τι ειδικότητας χειρουργός εκτελεί την επέμβαση;
 Η βλεφαροπλαστική γίνεται μόνο από πλαστικούς χειρουργούς