Ανάρρωση

Η βλεφαροπλαστική συνήθως διαρκεί λιγότερο από 2 ώρες και αυτό εξαρτάται από την δουλειά που έχουμε να κάνουμε κάθε φορά.

Μετά από την επέμβαση παραμένετε για λίγο στο χώρο της ανάνηψης για να σας παρακολουθήσουμε και να σας εφαρμόσουμε παγοκύστεις για μείωση του οιδήματος και των εκχυμώσεων.

Μόλις τελειώσει αυτή η διαδικασία φεύγετε για το σπίτι. Δίνουμε προληπτικά αντιβίωση σε όλες τις περιπτώσεις βλεφαροπλαστικής και ήπια παυσίπονα της τάξεως του Depon και αποφεύγετε την λήψη ασπιρίνης.

Στις επόμενες δύο ημέρες θα πρέπει να κοιμάστε με διπλό μαξιλάρι και να αποφεύγετε τις έντονες δραστηριότητες, στις τομές δε, των βλεφάρων πρέπει να βάζετε αντισηπτικό διάλυμα όπως θα σας υποδείξουμε.

Τα πρώτα δύο 24-ώρα θα παρατηρήσετε πρήξιμο και μελανιές στα βλέφαρα. Από την 3η ημέρα θα αρχίσετε την εφαρμογή χλιαρού χαμομηλιού για αφαίρεση των πηγμάτων αίματος και καθαρισμό των τομών ούτως ώστε να είναι καθαρές για την αφαίρεση των ραμμάτων που γίνεται την 4-5 ημέρα μετά την επέμβαση.

Οι εκχυμώσεις διαρκούν για μια εβδομάδα περίπου με φθίνουσα πορεία. Ο πόνος είναι ελάχιστος και μπορεί τα μάτια σας να δακρύζουν για μερικές ημέρες. Αν συμβεί ξηρότητα στο μάτι αντιμετωπίζεται με ειδική αλοιφή. Επιστρέφετε στην εργασία μια εβδομάδα μετά την επέμβαση.

Συνιστούμε τις ακόλουθες οδηγίες στους ασθενείς μας την πρώτη εβδομάδα: